Wijktuin

Sinds mei 2023 heeft de Rivierenbuurt een eigen wijktuin. De wijktuin is elke woensdag en zaterdag open, van 9 tot 19 uur. De tuin ligt bij de Eemstraat, langs de spoorlijn. Het  is een initiatief van buurtbewoners. Zij willen hiermee de wijk groener en gezonder maken. In de tuin vind je bloemen, fruitbomen en bessenstruiken en een vijver met een zitje erbij. Wijkbewoners kunnen in de tuin een moestuinbak gebruiken om zelf groenten en kruiden te kweken. Dit kost 20 euro per jaar (met Ooievaarspas 10 euro).

Een groep van ongeveer twintig vrijwilligers helpt mee om de wijktuin in te richten en te onderhouden.

Wil je zelf ook helpen met de tuin en/of een moestuinbak gebruiken? Elke zaterdag, tussen 11 en 12 uur, is er in de tuin iemand aanwezig die vragen kan beantwoorden. Of stuur een bericht naar wijktuin@brs-denhaag.nl

Laatste nieuws over de wijktuin:

Snijbietfeest

Op zaterdag 22 juli vindt in de wijktuin een snijbietfeest plaats. De start is om 14 uur. Er is muziek, kinderen kunnen zich laten schminken, de mooiste snijbiet wordt gekozen en ook de leukste kindertekening van de wijktuin. Zie meer voor info de flyer.

Op zoek naar…

De wijktuin is op zoek naar (houten) tuinmeubilair. Heeft u iets voor ons? Neem dan svp contact op met  wijktuin@brs-denhaag.nl

Gezonde Week

Op 16 juni ’23 vond in de wijktuin de afsluiting plaats van de Gezonde Week. Veel mensen hebben de wijktuin  bezocht en er was een spetterend optreden van de band Friction (buurtgenoten José en Joost Mendels).

Opening wijktuin     

Op 13 mei ’23 opende wethouder Arjen Kapteijns de wijktuin op feestelijke wijze. Hij deed dit door, samen met de initiatiefnemers van de tuin, vier fruitbomen te planten en het logo van de wijktuin te onthullen. Namens de gemeente ondertekende hij een convenant waarmee het beheer van de wijktuin voor minimaal twee jaar is overgedragen aan de buurt. Bij succes kan deze overeenkomst worden verlengd en de tuin uitgebreid.

De wijktuin is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Hof Wonen, Haag Wonen en Bewonersorganisatie Rivierenbuurt-Spuikwartier. Ook krijgen wij hulp van Duurzaam Den Haag, de Firma Edelweiss en De Broodbrouwers.